Alzheimer Experience wint Gouden SpinAward

6 April 2012 • 

Persbericht

De Alzheimer Experience, geproduceerd door Submarine Branded Content en geregisseerd door Paula van der Oest, heeft gisteravond de prestigieuze Gouden SpinAward gewonnen in de categorie Interactieve Video. De prijs werd uitgereikt in de Westergasfabriek in Amsterdam. De SpinAwards zijn de jaarprijzen voor creativiteit in de digitale communicatie, waarbij de Gouden SpinAward de hoogste onderscheiding is.

De grensverleggende interactieve mediaproductie biedt de mogelijkheid je te verplaatsen in de belevingswereld van mensen met dementie en hun omgeving. Hierdoor worden de kennis en het begrip van de belevingswereld van mensen met dementie vergroot waardoor de zorg wordt verbeterd. In 22 scènes volg je het leven van twee hoofdpersonen met dementie door alle stadia van de ziekte waarbij je zelf kunt kiezen vanuit wiens perspectief je de scène beleeft.

In Nederland hebben 250.000 mensen een vorm van dementie en hebben ruim 1 miljoen mensen dagelijks te maken met de gevolgen van deze ziekte als Mantelzorger of professional in de zorg.

De Alzheimer Experience is gratis toegankelijk via: www.alzheimerexperience.nl.

Submarine Branded Content

Submarine Branded Content (http://brandedcontent.submarine.nl) maakt commercials voor multiple platforms en branded content voor alle media, van interactieve video’s en online campagnes tot branded games. Submarine Branded Content is onderdeel van het Amsterdamse productiebedrijf Submarine, gespecialiseerd in documentaires, speelfilms, transmedia producties, animatieseries en games. Submarine produceerde de afgelopen jaren onder meer internationaal prijswinnende producties, zoals de met een Emmy Award genomineerde transmedia productie Collapsus (www.collapsus.com) en de gepersonaliseerde interactieve online video Who is Cobalt, voor Paramount’s film Mission: Impossible – Ghost Protocol.  Submarine heeft zich inmiddels gevestigd als innovatief bedrijf dat traditionele en interactieve verhaalvertelling bij elkaar brengt en werd in 2000 opgericht door Bruno Felix en Femke Wolting.

De Alzheimer Experience  is een initiatief van zorgondernemer en ervaringsdeskundige Marco Ouwehand en wetenschapper Anne-Mei The. Alzheimer Nederland is intensief betrokken geweest bij de inhoud. Het Trimbos Instituut deed in opdracht onderzoek naar de belevingen van mensen met dementie.

Stichting DOEN diende samen met Alzheimer Nederland de Alzheimer Experience in voor de Extra Trekking van de VriendenLoterij. Met succes. Door een bijdrage van de VriendenLoterij kunnen mensen in de omgeving van iemand met dementie nu zelf ervaren hoe het leven met dementie is.

____________________________________________

Noot voor de redactie: Wilt u meer informatie, beeldmateriaal en/of een interview aanvragen, neemt u dan contact op met Submarine, Yaniv Wolf, tel: 020 330 1226 / 06 41849614, e-mail: yaniv@submarine.nl, of met Alzheimer Experience, Cornélie Scholten, tel: 020 820 11 90/ 06 5050 6998, e-mail: c.scholten@marthaflora.nl