Boektrailers in de bioscoop

18 July 2013 • 

De komende editie van Submarine Channel Live @ EYE staat helemaal in het teken van de spectaculaire opkomst van de boektrailer. Speciaal voor deze éénmalige vertoning maakt de redactie van Submarine Channel een selectie met de meest oogstrelende, gekke, ontroerende, spannende en creatieve voorbeelden van boektrailers. Voor één keer te zien op het witte doek in EYE.

Submarine Channel maakt ook zelf boektrailers. Eerder dit jaar verschenen er al drie geanimeerde trailers voor e-boeken van Charles den Tex. De vierde en laatste, De Macht van Meneer Miller, is nu online te zien als opmaat naar het event:

http://www.submarinechannel.com/animation/book-trailers

 

BOEKTRAILERS

EYE, Amsterdam

Donderdag 25 juli

Start: 19.30 uur

Kaarten zijn online verkrijgbaar: http://www.eyefilm.nl

(beperkt aantal plaatsen, reserveren aanbevolen)

Meer info: facebook.com

 

Boektrailers. We zien ze steeds vaker voorbij komen op Facebook of YouTube. En ze zijn er in alle vormen en maten. Langzamerhand groeit het besef binnen de boekenbranche dat boektrailers wel eens heel erg belangrijk zouden kunnen worden voor de promotie van literatuur. De vergelijking met filmtrailers is snel gemaakt en gaat tot op zeker hoogte op. Echter, er is één groot verschil. Er is geen film om een spetterende trailer van te snijden. Hoe verbeeld je literatuur? Dat is de grote uitdaging waar auteurs, uitgevers en makers van boektrailers voor staan.

De redactie van Submarine Channel volgt het boektrailerfenomeen al een aantal jaren op de voet en maakt speciaal voor EYE een verassend verzamelprogramma, waaronder veel animatie. Voor de balans vertonen we ook een paar hilarische voorbeelden van hoe het niet moet. EYE zal laten zien dat boektrailers al veel langer bestaan dan we misschien zouden vermoeden en vertoont een bijzondere selectie van boektrailers avant la lettre. De boektrailers die Submarine Channel produceerde voor de e-thrillers van Charles den Tex maken natuurlijk ook deel uit van de selectie.

Submarine Channel Live @ EYE

Submarine Channel, het toonaangevende online crossmedia kanaal voor vernieuwende digitale producties, en EYE, het nieuwe filmmuseum aan het IJ, presenteren een reeks van zes avondprogramma’s waarin ze het publiek willen verrassen met de mooiste, leukste, meest bijzondere trends en ontwikkelingen op het gebied van digitale beeldcultuur en interactive storytelling.

Submarine Channel

SubmarineChannel.com is een internationaal distributie en productie platform voor creatieve en innovatieve digitale mediaproducties, van digitale (korte) films en online games, tot interactieve comics, animaties en online documentaires. SubmarineChannel.com is onderdeel van het Amsterdamse productiebedrijf Submarine, opgericht door Bruno Felix en Femke Wolting.

Submarine Channel wordt financieel ondersteund door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en de Gemeente Amsterdam, Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling.