Free Your Screen! Een showcase van Submarine Channel’s transmedia producties tijdens Beeldenstorm Nederlands Film Festival

21 September 2011 • 

Zaterdag 24 september 2011, 18.00, Louis Hartlooper Complex, zaal 2, Utrecht
Gratis toegang

Free Your Screen! is onderdeel van Beeldenstorm tijdens het Nederlands Film Festival. Tijdens deze 1,5 uur durende showcase van de nieuwste Submarine Channel transmedia producties wordt je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in o.a. interactieve films, animaties en games.

Producent en Submarine oprichter Bruno Felix zal tijdens dit programma in gesprek gaan met regisseurs en makers als Marjoleine Boonstra, Paula van der Oest, Han Hoogerbrugge, schrijfster Erna Sassen en game designer Sander van der Vegte over hun transmedia producties en het idee dat hieraan vooraf ging.

Kaarten voor Free Your Screen! zijn gratis. Wegens beperkte capaciteit, graag van tevoren reserveren via: http://www.filmfestival.nl/nl/evenementen/free-your-screen-2011
Keep on Steppin’ over de ingrijpende gevolgen van rampen wereldwijd en de enorme overlevingsdrang van de lokale bevolking via waargebeurde verhalen over bizarre wendingen van het lot.

The Art of Pho is een surrealistisch verhaal in Ho Chi Minh City. Deze graphic novel is het debuut van Julian Hanshaw en is ontwikkeld tot een interactieve motion comic.

Collapsus – Energy Risk Conspiracy is een veel bekroonde en Emmy genomineerde transmedia thriller waarin film, animatie, documentaire, games en vlogs (video blogs) een interactieve ervaring vormen.

Hola Lara! bestaat uit een 16-delige animatieserie, blog en website met games voor kinderen van 9 tot 12 jaar en wordt vanaf eind september 2011 uitgebracht.

Alzheimer Experience is een online interactieve ervaring over de destructieve kracht van de ziekte van Alzheimer, vooral de verwarring en schaamte, ervaren vanuit het oogpunt van de patient.

Hotel is een 10-delige interactieve animatie die zich afspeelt in de anonimiteit van een buitengewoon en eigenaardig virtueel hotel met gasten en voorwerpen uit de hele wereld.