‘In A Forest’ te zien in Pathé theaters als voorprogramma van ‘The Last Airbender’.

23 August 2010 • 

Vanaf vandaag, donderdag 19 augustus, is de korte Nederlandse animatiefilm In a Forest te zien als voorprogramma van de blockbuster, The Last Airbender.

In a Forest is als voorfilm te zien in Pathetheaters in Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Helmond, Maastricht, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zaandam.

De film neemt de kijker mee in een onverwachte transformatie van de ene realiteit in de andere. Met het visuele lexicon van de thriller introduceert deze ultrakorte animatiefilm een spannende achtervolging door een donker bos die eindigt op een filmset. Gaandeweg wordt het verwachtingspatroon van het publiek uitgedaagd. Een film over geloven in een illusie.

Het idee voor In a Forest komt voort uit een persoonlijke fascinatie van regisseur Fons Schiedon voor film en het proces van film maken. De magische kwaliteit van cinema om mensen in een donkere zaal tot vervoering te brengen, staat in groot contrast met de complexe en weinig intieme omstandigheden waaronder films tot stand komen.

Regie: Fons Schiedon
Producent: Submarine, Bruno Felix & Femke Wolting
Muziek en geluidsontwerp: Bram Meindersma

Fons Schiedon (www.fonsschiedon.com) is als illustrator opgeleid en werkte voor Esquire, Volkskrant Magazine en Park Avenue. Maar hij maakte vooral naam met animaties voor Nickelodeon, MTV Asia en NPS. Voor Submarine creerde hij onder andere de karakters voor de animatieserie Kika & Bob.