Internationaal succes voor “Ouwehoeren”

29 November 2011 • 

Tijdens Docs for Sale, de filmmarkt van IDFA, is de film ‘Ouwehoeren’ internationaal verkocht aan omroepen in Israel, Zweden en Belgie en is er sterke interesse getoond door vele andere omroepen uit o.a. Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Zeer uniek voor een documentaire is dat ook distributeurs uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zich hebben gemeld om de film in de bioscoop uit te brengen.

De documentaire beleefde zijn premiere tijdens IDFA en werd een van de meest besproken films op het festival, zowel nationaal als internationaal. Ook door het publiek werd de film zeer goed ontvangen en eindigde met een 8,8 in de top 5 van de Publieksprijs. Hiermee is de film door het publiek tot de best gewaardeerde Nederlandse film op IDFA gekroond.

Vanaf donderdag aanstaande zal de documentaire in bioscopen in roulatie gaan in Amsterdam, Den Bosch, Haarlem, Hoorn, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht.

Louise en Martine Fokkens leven en overleven al bijna 50 jaar op de wallen. Er is in die tijd heel wat veranderd. Rob Schroder en Gabrielle Provaas volgden de dames Fokkens de afgelopen jaren en legden dit vast in de documentaire. ?Ouwehoeren? is een film over het leven van deze twee opmerkelijke vrouwen en laat zien wat gewoonlijk achter de gesloten gordijnen van het vak verborgen blijft.

Het boek ‘Ouwehoeren: Verhalen uit de Peeskamer’, dat naar aanleiding van de film geschreven werd door de tweeling Martine en Louise Fokkens, is in een maand tijd al toe aan zijn vierde druk en mag een ?bestseller? genoemd worden.

De film is geregisseerd door Rob Schroder en Gabrielle Provaas. ‘Ouwehoeren’ is een Submarine productie in co-productie met de VPRO en is een Teledoc, een samenwerkingsverband van het CoBO-Fonds, het Nederlands Filmfonds en de NPO. A-Film Distribution brengt de film vanaf 1 december 2011 in de bioscoop.

www.ouwehoerendefilm.nl