Life Is Beautiful in première pp 31e Nederlands Film Festival

22 September 2011 • 

Van de makers van ‘Boy Meets Girl Stories’ – Mark de Cloe & Jeroen Berkvens
30 korte films over dromen, leven en liefde

Na de veelgeprezen Boy Meets Girl Stories, korte films over de liefde, laat Life is Beautiful zien hoe mensen 1 zijn als ze hun hart vasthouden, hun hoofd verliezen of hun liefde delen. Zoals de moeilijke keuzes van een jong verliefd stel en een ontmoeting tussen twee onbekenden. Elk filmpje heeft een adagium van Erasmus als uitgangspunt. Erasmus verzamelde meer dan drieduizend adagia, die hij ontleende aan de klassieke oudheid. Deze wijze oneliners van filosoof Erasmus inspireerden De Cloe en Berkvens tot het maken van 30 korte films, deels fictief en deels documentair.

In de korte films zijn o.a. de volgende acteurs te zien: Sylvia Hoeks, Bracha van Doesburgh, Robert de Hoog, Katja Herbers, Melody Klaver, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Rifka Lodeizen, Hadewych Minis, Gaite Jansen, Wieger Windhorst, e.a.

Life is Beautiful is een productie van Submarine in coproductie met de HUMAN. Distributeur A-film brengt de korte films vanaf vandaag uit op DVD. Tijdens de premiere op het Nederlands Film Festival a.s. zaterdag, zal de DVD overhandigd worden aan Stine Jensen ? auteur (van o.a. diverse romans en non-fictie boeken), literatuurcriticus en door Vrij Nederland uitgeroepen tot 1 van de beste en meest veelbelovende jonge filosofen in Nederland.

Life is Beautiful wordt ook op televisie uitgezonden op Nederland 2:
– vanaf zondag 2 oktober om 12.55 (12 weken lang),
– vanaf woensdag 5 oktober om 23.35 (8 weken lang) en
– vanaf donderdag 6 oktober 23.50 (10 weken lang)

http://www.lifeisbeautifulmovies.com

Deze productie kwam tot stand met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties, een coproductie van Submarine en HUMAN.