Nederlandse Filmwebsite onderscheiden met eervolle vermelding Webby Awards 2010

20 April 2010 • 

De website Forget The Film, Watch The Titles (www.watchthetitles.com), van online platform SubmarineChannel, is door de jury van de Webby Awards onderscheiden met een eervolle vermelding in de categorie “Movie and Film”. Hiermee wil de organisatie websites van uitzonderlijke kwaliteit belonen voor hun opmerkelijke prestatie.

De Webby Awards zijn de meest toonaangevende internetprijzen en worden voor de dertiende keer door de Amerikaanse International Acadamy of Digital Arts and Sciences georganiseerd. Dit jaar ontving de organisatie meer dan 10.000 inzendingen uit 60 verschillende landen. Naast de site Forget The Film, Watch The Titles werden in de categorie “Movie and Film” ook eervolle vermeldingen toegekend aan o.a. Sony Pictures Entertainment Museum, Rotten Tomatoesen Sundance Channel.

Forget The Film, Watch The Titles is een website die toegang geeft tot de fascinerende wereld van titelsequenties. De website kent inmiddels een collectie van meer dan 130 titelsequenties zoals die van Madagascar II, Juno, The Pink Panter en Het Klokhuis. Naast de titelsequenties zijn er ook video interviews te zien waarin bekende makers over hun creaties vertellen.

De collectie van Forget The Film, Watch The Titles krijgt zowel binnen als buiten het internet groeiende aandacht. Zo was het project, het afgelopen jaar, ook als event in het Hammer Museum in Los Angeles en als tentoonstelling in het MU in Eindhoven te zien. Daarnaast was de redactie van Forget The Film, Watch The Titles vertegenwoordigd in de jury van de “Title Design” competitie tijdens het prestigieuze SXSW filmfestival.

SubmarineChannel.comis een internationaal platform voor creatieve en innovatieve digitale mediaproducties, van digitale films en online games, tot interactieve comics en online documentaires. SubmarineChannel.com maakt deel uit van de Amsterdamse productiemaatschappij Submarine, opgericht door Bruno Felix en Femke Wolting en is tot stand gekomen met financiele steun van de het Ministerie van OCW en de Gemeente Amsterdam, Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling.