NEDERLANDSE INTERACTIEVE PRODUCTIE “LAST HIJACK” GENOMINEERD VOOR INTERNATIONAL DIGITAL EMMY® AWARD

4 March 2015 • 

Nederland maakt dit jaar kans op een Digital Emmy Award. Het project Last Hijack Interactive maakt kans op het beeld in de categorie ‘digitaal programma non-fictie’.
Dat heeft producent Submarine Channel bekendgemaakt. Het project won vorige jaar ook al de prestigieuze Prix Europa voor beste online productie. De uitreiking van de Digitale Emmy’s vindt op 13 april plaats in Cannes.

 

NU TE ZIEN OP: LASTHIJACK.COM

 

Last Hijack Interactive is een interactieve online documentaire, waarbij de kijker een kaping van een schip in Somalische wateren ervaart, en kan navigeren tussen het perspectief van een Somalische kaper en de Engelse kapitein die gekidnapt werd.

Last Hijack bestaat uit een feature documentaire en een interactieve documentaire die werd gecoproduceerd door Razor Film en ZDF in Duitsland en de IKON in Nederland. De film van Tommy Pallotta en Femke Wolting beleefde vorige jaar zijn première op het festival van Berlijn en was sindsdien over de hele wereld te zien. De productie van Submarine is nu ook te zien op iTunes, Netflix en vele andere Video on Demand platformen.

Interactieve documentaire

Beleef de duistere wereld van piraterij in Somalië door de ogen van een piraat en een kapitein. De piraat en de kapitein vertellen over hun ervaringen, maar ook hun familie, journalisten, advocaten en onderhandelaars in zowel Somalië als het Westen vertellen over de opkomst en de ondergang van de Somalische piraterij. De combinatie van film en animatie laat de gebruiker de verhalen van deze mensen volgen tot aan de kaping en de gevolgen ervan.

 

Written & directed by:  

Tommy Palotta & Femke Wolting

Interactive Director:    

Mirka Duijn

Produced by:            

Bruno Felix & Femke Wolting

Co-producers:      

Gerard Meixner & Roman Paul

Research & Interviews:

Jamal Osman

DOP:    

Ahmed Farah

 

De film

Last Hijackis een waargebeurd verhaal over overleven in Somalië, vanuit het perspectief van de 32-jarige piraat Mohamed. In een mix van animatie en documentaire biedt de film een dramatische blik op de manier waarop deze Somalische piraat in dit gevaarlijke bestaan is terechtgekomen. Animaties van Mohameds herinneringen, angsten en dromen bieden een filmische aanvulling en contrast met de rauwe beelden uit zijn dagelijks leven.

 

SubmarineChannel.com is een internationaal distributie en productie platform voor creatieve en innovatieve digitale mediaproducties, van digitale (korte) films en online games, tot interactieve comics, animaties, online documentaires en transmedia producties. SubmarineChannel.com is onderdeel van het Amsterdamse productiebedrijf Submarine, opgericht door Bruno Felix en Femke Wolting.

 

Last Hijack Interactive is een Submarine Channel productie in coproductie met Razor Film, ZDF en IKON en tot stand gekomen met financiële steun van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Gemeente Amsterdam, Mediafonds en Nederlands Filmfonds.

 

Last Hijack is een internationale coproductie van Submarine met Still Films (Ierland), Razor Film (Duitsland), Savage Film (België), IKON (Nederland) en ZDF (Duitsland). De film is tot stand gekomen met financiële steun van The Irish Filmboard, het MEDIA programma van de Europese Gemeenschap, het Nederlands Filmfonds, CoBO, Film- und Medienstiftung NRW, het Mediafondsen het Vlaams Audiovisueel Fonds.

__________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie, beeldmateriaal en interview verzoeken kunt u contact opnemen met: Yaniv Wolf, Tel: +31 (0)20 330 1226, M: +31 (0)6 4184 9614, E-mail: yaniv@submarine.nl