Ouwehoeren wint internationale prijs

7 May 2012 • 

Persbericht

Afgelopen weekend heeft de Nederlandse documentaire Ouwehoeren (Meet the Fokkens) van de regisseurs Rob Schröder en Gabrielle Provaas een prijs gewonnen op een internationaal filmfestival.

Op de negende editie van het International Independent Film Festival IndieLisboa in Lissabon, heeft de film de World Pulse RTP Award gewonnen, waarmee de film in Portugal op televisie zal worden uitgezonden.

De film draait sinds 1 december in de Nederlandse bioscopen en is al door ruim 21.000 mensen bekeken. De film draait de komende weken nog in filmtheaters in Amsterdam, Leeuwarden en Gouda en zal vanaf 7 juni verkrijgbaar zijn op DVD.

Louise en Martine Fokkens leven en overleven al bijna 50 jaar op de wallen. Er is in die tijd heel wat veranderd. Rob Schröder en Gabrielle Provaas volgden de dames Fokkens de afgelopen jaren en legden dit vast in de documentaire. Ouwehoeren is een film over het leven van deze twee opmerkelijke vrouwen en laat zien wat gewoonlijk achter de gesloten gordijnen van het vak verborgen blijft.

De film is geregisseerd door Rob Schröder en Gabrielle Provaas. Ouwehoeren is een Submarine productie in co-productie met de VPRO en is een Teledoc, een samenwerkingsverband van het CoBO-Fonds, het Nederlands Filmfonds en de NPO.

De VPRO zendt Ouwehoeren uit op maandag 4 juni, 20.25 uur, Nederland 2.

Submarine

Submarine (www.submarine.nl) is een Amsterdams productiebedrijf, gespecialiseerd in documentaires, speelfilms, transmedia producties, animatieseries en games. Submarine produceerde de afgelopen jaren onder meer prijswinnende documentaires als Rainmakers en Rembrandt’s J’Accuse en de met een Emmy Award genomineerde transmedia productie Collapsus. Submarine werd in 2000 opgericht door Bruno Felix en Femke Wolting.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie, beeldmateriaal en/ of interview verzoeken, kunt u contact opnemen met Yaniv Wolf. Tel: 020 330 1226 / 06 4184 9614, mail: Yaniv@submarine.nl