Playground & Submarine Channel presenteren Motion Design Fest Amsterdam 8 november 2013 Stadsschouwburg

23 September 2013 • 

Na twee zeer succesvolle edities slaan Submarine Channel en Playgrounds Festival voor de derde keer de handen ineen voor dit eendaagse festival in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Dit festival is geheel gewijd aan spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van bewegend beeld: film, animatie, games, motion design, character design, commercials, illustratie, animatronics en VFX. Inspirerende internationale studio’s en makers uit o.a. Londen, Parijs, New York, Los Angeles en Berlijn kruipen achter hun computer vandaan om het publiek een kijkje in de keuken te gunnen.

Een aantal van de toonaangevende sprekers die in Amsterdam hun werk zullen presenteren:

Rex ‘Rexbox’ Crowle (Game Director, LittleBigPlanet, Tearaway: Best Handheld Game)

BUF (Franse visual effects studio, o.a. The Grandmaster, Life of Pi, Enter the Void)

Neal Scanlan (Co-founder Jim Henson Creature Shop, Animatronics voor o.a. Prometheus, Oscar Best VFX)

Julia Pott (hotste animator van het moment volgens Creative Review, Filmmaker Magazine en IndieWire)

Field (AV/Interactief/Experience Design)

Psyop (Character Design: Fanta, Google Maps, TED, Xbox Fable III)

Polynoid (3-D/Storytelling: Nike, MTV, Halo4: FUD)

e.a.

Voor de laatste info over de sprekers en het programma: Playgrounds.SubmarineChannel.com

Het festival

Tijdens Motion Design Fest Amsterdam laten de beste makers en studio’s van over de hele wereld het verhaal achter hun creaties zien en horen: over ideeën en concepten, over het creatieve proces, het opzoeken van grenzen van jezelf of die van de opdrachtgever, compromisloos ontwerpen, of over wat je kunt leren van een mislukte pitch. Natuurlijk met een flinke dosis eye candy om weer een jaar vooruit te kunnen.

Komende editie wordt er ook aandacht besteed aan Animatronics (animatie + electronics). Jaws en E.T. zijn bekende voorbeelden van deze mechanische robots uit de jaren ’80. Neal Scanlan laat zien hoe de technologie zich ontwikkeld heeft en dat de filmische robotwezens steeds realistischer worden. Deze Londense Oscar winnaar is mede oprichter van de befaamde Jim Henson Creature Shop en nu baas van zijn eigen studio. Hij is onder andere mede verantwoordelijk voor de super realistische robots in Ridley’s Scott’s Prometheus.

Voorafgaand aan het Motion Design Fest Amsterdam zal het Playgrounds Digital Arts Festival op 6 november plaatsvinden in Tilburg (Poppodium 013 / Theater de NWE Vorst, BKKC) en op 7 november in Eindhoven (Klokgebouw ).

Kaartverkoop

De kaarten voor Motion Design Fest Amsterdam kosten voor studenten slechts

€ 18,50 en regulier geldt een prijs van € 35,-.

De tickets zijn online te verkrijgen via: playgroundsfestival.nl/tickets

Telefonisch via de Stadsschouwburg op: 020 – 624 23 11 (ma t/m za van 12.00 – 18.00 uur)

Social
http://Facebook.com/Submarinechannel
Twitter hashtag: #PlaySub
Twitter: @submarinechannl
Instagram: @submarinechannel

Submarine Channel wordt financieel ondersteund door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en de Gemeente Amsterdam: Dienst Maatschappelijk Ontwikkeling. Playgrounds wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Tilburg, Tilburg trakteert, Nederlands Filmfonds, Strp art & Technology, Provincie Noord-Brabant, Mk2, Bkkc, Theater De Nwe Vorst, Poppodium 013 Tilburg, Stadsschouwburg Amsterdam, onedotzero, Cre8ion.Lab, Trudo, Strijp-S Cultuurfonds