QiGame genomineerd voor ‘Gouden Apenstaart’

8 January 2010 • 

Persbericht

Zie www.qigame.nl

De online QiGame, van producent Submarine en Tropenmuseum Junior, is genomineerd voor een Gouden Apenstaart, de prijs voor de beste Nederlandse websites voor kinderen.

De Gouden Apenstaart is een initiatief van Mijn Kind Online en wil online vakmanschap belonen. Er is een Gouden Apenstaart voor professionele kindersites en sites gemaakt door kinderen. Naast de Qigame zijn door een vakjury vier andere sites genomineerd in de categorie ‘Beste kindersite door professionals’: het Jeugdjournaal, Nijntje, JH Kindermuseum en Spongebob.

Verkiezing
Voor de Gouden Apenstaart kan iedereen tot 20 januari online stemmen op: www.goudenapenstaart.nl. Op 27 januari worden de winnaars bekendgemaakt.

Dynamische game over Chinese energie De QiGame is onderdeel van de Tropenmuseum Junior tentoonstelling ‘de Qi van China’, die tot voorjaar 2012 te zien is. Qi (spreek uit: tsjie) is de oerkracht van China: de levensadem, de energie die door alles en iedereen stroomt. In de QiGame proberen de spelers in vijf wijken van de virtuele stad Chinatown zoveel mogelijk qi te verzamelen. Het is voor het eerst dat een museum een crossmediale game van deze schaal inzet voor een nieuwe tentoonstelling. De game speelt zich af op meerdere platformen, waaronder in het museum, online op de game website en in het sociale netwerk Hyves.

Submarine
Submarine (www.submarine.nl) is een Amsterdams productiebedrijf, gespecialiseerd in documentaires, animatieseries en games. Submarine produceerde de afgelopen jaren onder meer de eerste geheel in Second Life gefilmde documentaire ‘My Second Life’, de zojuist met een Gouden Kalf bekroonde film ‘I Wanna Be Boss’, de 26-delige animatieserie ‘Kika & Bob’ en de eerste volledige game van een Nederlandse speelfilm ‘Kruistocht in Spijkerbroek – De Game’. Submarine werd in 2000 opgericht door Bruno Felix en Femke Wolting.

‘De Qi van China’ is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van o.a.: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Gemeente Amsterdam, Ministerie van Buitenlandse Zaken & Ontwikkelingssamenwerking, Ministerie van OCW, Mondriaan Stichting, Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO), Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds. Mediapartner: Hyves
_________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie over de tentoonstelling kunt u contact opnemen met het Tropenmuseum, Kimberly Pique, tel. 020 568 8422 of per e-mail: k.pique@kit.nl. Beeldmateriaal is beschikbaar via www.tropenmuseum.nl in de rubriek pers.

Voor meer informatie over de game kunt u contact opnemen met Submarine, Lieke van den Ouwelant, tel: 020 330 1226 / 06 23662397, mail: lieke@submarine.nl