Submarine Channel en VPRO Tegenlicht maken eerste Nederlandse interactieve film

24 March 2010 • 

Persbericht

Collapsus – Energy Risk Conspiracy

Collapsus is een meeslepende online thriller waarin film, rotoscope animatie en documentaire samensmelten tot een interactieve ervaring. Het verhaal speelt zich in de komende decennia af en confronteert de speler met realistische toekomstscenario’s rondom de verwachte mondiale energiecrisis. Zo combineert Collapsus entertainment en actualiteit.

Via de verschillende karakters in Collapsus krijgt de speler een realistisch en soms shockerend beeld van de complexe keuzes waar de mensheid voor staat als de fossiele brandstoffen zijn uitgeput en een energiecrisis onvermijdelijk is. De kijker kan zelf kiezen op welk moment hij uit de deels geanimeerde thriller stapt voor extra achtergrondinformatie of het spelen van een mini-game. Vlogs (video blogs) van de hoofdpersonen en korte clips uit de VPRO documentaire ”Energy Risk” zorgen voor inhoudelijke verdieping. Collapsus is ontwikkeld door SubmarineChannel en de VPRO in het kader van de Tegenlichtserie ”De Groene Transitie”.

”Collapsus is the future of storytelling. A step forward in hybrid entertainment that includes Animation, Fiction, Documentary, and Interactivity mashed together for an online experience like no other”

Aldus de Amerikaanse regisseur Tommy Pallotta. Pallotta is onder meer bekend als producer van de geanimeerde speelfilm ”A Scanner Darkly ”(2006, regie: Richard Linklater) en van zijn documentaire ”American Prince” (2009). Hij laat met dit interactieve verhaal zien hoe verschillende media in de nabije toekomst steeds meer zullen samensmelten.

Uitnodiging voor de pers
Dinsdagavond 30 maart is er een feestelijke vertoning van Collapsus met Cast & Crew in het Ketelhuis in Amsterdam. Wilt u deze wereldpremiere bijwonen? Dan kunt u zich aanmelden bij Joey Grolleman, joey@submarine.nl. Bioscoop Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, 1014 DB Amsterdam. Aanvang: 19.30 uur.

Submarine Channel
SubmarineChannel.com is een Nederlands kanaal op internet dat is gespecialiseerd in cultureel vernieuwende crossmedia producties zoals korte digitale films, verhalende webgames, interactieve animaties, web documentaires en online graphic novels. SubmarineChannel.com vertoont en produceert het werk van een nieuwe generatie programmamakers, die buiten de gevestigde media om werken. Ze komen uit de wereld van computergames, comix, grafisch ontwerp of videoclips en zijn op zoek naar nieuwe vertelvormen voor hun verhalen. Hun aandacht ligt op de grens van populaire cultuur, kunst en media en ze gebruiken verschillende media naast elkaar om hun verhaal te vertellen.

Het Nederlandse publiek kan vanaf 30 maart aanstaande Collapsus in zijn geheel online beleven op www.collapsus.com

Collapsus is een SubmarineChannel productie in samenwerking met VPRO Tegenlicht. Dit project is mede mogelijk gemaakt door VSBfonds, SNS REAAL Fonds, Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties en GasTerra

______________________________________________________________________________

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Om de première bij te wonen, kunt u zich per e-mail aanmelden bij Joey Grolleman: Joey@submarine.nl. Voor meer informatie, beeldmateriaal en/of interview aanvragen kunt u contact opnemen met Lieke van den Ouwelant, tel: 020 330 1226 / 06 2366 2397, e-mail: Lieke@submarine.nl