Submarine Channel wint drie Lovie Awards (Europese Webby Awards)

1 November 2011 • 

De International Academy of Digital Arts and Sciences (IADAS), die jaarlijks de Webby Awards jureren, hebben dit jaar in Londen de winnaars bekendgemaakt van de eerste Lovie Awards: de Europese variant van de Webby Awards.

2Pause.com is met een Gold Award bekroond tot Beste Muziek Website. Concurrentie in deze categorie waren: BalconyTV, Kaiser Chiefs, Last.fm, 22tracks, Coldplay.com en U2.com. 2Pause is een online collectie van de meest originele en innovatieve videoclips, een project van Submarine Channel.

www.2pause.com

Collapsus, de interactieve online thriller, won een Bronze Award in de categorie Beste Interactieve Video. Deze Submarine Channel productie in co-productie met VPRO Tegenlicht werd eerder genomineerd voor een International Digital Emmy Award (Best Digital Fiction Program) en heeft o.a. een SXSW Interactive Award en SpinAward (Beste Interactieve Video Concept) gewonnen.

www.collapsus.com

De videoclip When I am King heeft een Bronze Award gewonnen in de categorie Beste Online Animatie Video. Deze speciaal geanimeerde videoclip bij de gelijknamige single van Tim Knol is geregisseerd door Sverre Fredriksen en geproduceerd door YellowSubmarine. Sverre tekende met een soldeerbout op hout, dat hij vervolgens uitzaagde en beeld per beeld filmde (gemiddeld 5 uur werk voor 1 seconde animatie). Naast de videoclip is de making of ook te zien opĀ www.2pause.com

De Lovie Awards worden uitgereikt tijdens de Internet Week Europe op 11 november in Londen.