Submarine en VPRO lanceren transmedia productie Hola Lara!

29 September 2011 • 

Hola Lara! is een transmediale productie van Submarine en VPRO in co-productie met Tomavistas en Red Kite Animation. Het project bestaat uit een 26-delige animatieserie, blog en website met games voor kinderen van 9 tot 12 jaar en wordt vanaf eind september 2011 in Nederland (VPRO), Schotland (BBC) en Spanje (TVC) tegelijkertijd uitgebracht.

In Hola Lara! volgen we de twaalfjarige Lara en haar vriendjes – Monica, Akira, Daniel en Tommy – op een internationale school in Spanje. Ze wonen een jaar lang bij gastfamilies en leren hun eerste Spaanse woordjes. Naast alle nieuwe indrukken hebben ze het vooral erg druk met de spannende (en soms zelfs enge!) belevenissen op hun leeftijd. De reeks van 26 afleveringen wordt vanaf donderdag 29 september uitgezonden in Z@pp Live.

Lara schrijft een jaar lang vanuit Spanje elke dag een berichtje op haar eigen blog: www.holalara.nl en ook via Hyves kun je haar volgen. Ze deelt hier haar dilemma’s, van haarverf, tactieken om de luie hond van het gastgezin uit te laten tot een verslag van haar eerste kus (per ongeluk aan de verkeerde jongen!). Ook schrijft ze over serieuze zaken zoals de soms moeilijke telefoongesprekken met haar moeder in Nederland en de echtscheiding van Monica’s ouders, haar vriendinnetje.

In de interactieve Hola Lara! wereld is er, om de week, een nieuwe game die samen met of tegen je vrienden gespeeld kan worden. Met een eigen Hola Lara! avatar word je in een Spaanse stad op pad gestuurd om boodschappen te doen (in een taal die je niet spreekt), moet je binnen een bepaald tijdslimiet door de stad een route bepalen om je vriendinnetje Akira op te halen en kun je de ster van de week worden door een zo cool mogelijke outfit uit te zoeken met de ‘créditos’ die je wint. Door zoveel mogelijk Hola créditos! te sparen, kun je je garderobe blijven uitbreiden en maak je kans op een plaatsje in de VPRO Gids.

Gebaseerd op het blog uit naam van Lara, geschreven door kinderboekenschrijfster Erna Sassen (van Dit is geen dagboek en Breek je nek voorzichtig!), verschijnen in het voorjaar van 2012 de eerste twee boeken bij Uitgeverij Leopold.

www.holalara.nl (blog)
holalara.hyves.nl (Hyves)
www.vpro.nl/holalara (games)

Alle interactieve online elementen van deze internationale transmediale productie Hola Lara! zijn geproduceerd door Submarine met VPRO.

Deze productie kwam tot stand met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties, SNS REAAL Fonds en Programmabureau Digivaardig & Digibewust.