WELP geselecteerd voor het prestigieuze Toronto International Film Festival

29 July 2014 • 

Vandaag werd bekend gemaakt dat Welp, de avonturen horrorfilm van Jonas Govaerts, geselecteerd is voor het prestigieuze Internationale filmfestival van Toronto (4 – 14 september 2014) en daar zijn wereldpremière zal beleven. Het filmfestival van Toronto behoort tot de belangrijkste filmfestivals wereldwijd naast Cannes, Berlijn en Venetië. Deze Vlaams/Nederlandse horrorfilm is een coproductie van Potemkino en Submarine en komt op 29 oktober, Halloween, uit in de bioscopen.

“We zitten met Welp in de Midnight Madness selectie van het festival, zowat de grootste erkenning die je voor een genrefilm kan krijgen,” aldus regisseur Jonas Govaerts. “Ook Calvaire en C’est arrivé près de chez vous, twee absolute cultklassiekers, werden destijds voor Midnight Madness geselecteerd. Ik kan me geen betere start voor de internationale en Belgische carrière van de film voorstellen.”

In Welp komen de jonge welp Sam en de rest van zijn scoutsgroep terecht in een met dodelijke vallen bezaaid bos, geplaatst door een lokale psychopaat, De Stroper.

De film werd geschreven door Jonas Govaerts en Roel Mondelaers en de hoofdrollen worden vertolkt door Stef Aerts, Evelien Bosmans en jonge nieuwkomer Maurice Luijten.

Bekijk voor alle info: www.welpdefilm.be

De film Welp is een productie van Potemkino in co-productie met Submarine en kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Telenet, 2BE, Kinepolis Film Distribution, BNP Paribas Fortis Film Finance, Wallimage/Bruxellimage, het Nederlands Filmfonds, Kinology en Crowdfunding.

De film komt met Halloween uit in de bioscoop in Nederland en België.

 

Klik hier voor meer informatie over deze productie.